Nyheder

På denne side finder du alle nyheder fra UCC frem til foråret 2018. Som et led i fusionen mellem Professionshøjskolen UCC og Professionshøjskolen Metropol pr. 1. marts 2018 kan du fremover finde aktuelle nyheder på det midlertidige website for Københavns Professionshøjskole: www.kp.dk.

2. januar 2018

Alle børn er unikke – også de tosprogede

Lærerne skal være opmærksomme på deres egne (ubevidste) fordomme, når de underviser elever med indvandrerbaggrund. Som lærer kan man nemlig komme til at ødelægge de tosprogede elevers følelse af at høre til i skolen.

Emne: 

  • Læreruddannelsen
15. november 2017

Politikere til vælgermøde: Vi skal ikke styre skolerne fra rådhuset

Der var FN’s verdensmål, Danmarkskanon og de helt store visioner for folkeskolen på dagsordenen, da otte politikere og et spørgelystent publikum i går til vælgermøde på UCC’s Campus Carlsberg diskuterede, hvad vi skal med folkeskolen.

Emne: 

  • Læreruddannelsen
23. oktober 2017

De første sciencelærere er revet væk

​I 2013 startede de første sciencelærer-studerende på UCC og Metropol. Det første hold sciencelærere blev færdige i sommer og lærerne blev 'revet væk', lyder det fra Ole Goldbech, lektor på UCC og projektleder for udviklingen af den særlige sciencelinje på læreruddannelsen. 

Emne: 

  • Læreruddannelsen
10. oktober 2017

Ny UCC-undersøgelse: Kommende lærere risikerer at brænde ud

Lærerstuderende brænder for at arbejde med børn og insisterer på, at det ikke er afgørende, hvordan skolen er organiseret. Og så placerer de ansvaret for at lykkes som lærere hos sig selv. Derfor er der god grund til at være bekymret for, hvad der vil ske, når de kommende lærere skal ud i folkeskolen. Det er nogle af konklusionerne i en ny rapport, som tre UCC-forskere står bag.

Emne: 

  • Folkeskolen
  • Læreruddannelsen
  • Forskning
20. marts 2017

Folkekøkken, FællØLskab og fokus på ulighed

Nabohood-projektet på Campus Carlsberg satte skub i fællesskabet i forrige uge, da de deltagende studerende afviklede seks events i samarbejde med seks lokale virksomheder.

Emne: 

  • Pædagoguddannelsen
  • Læreruddannelsen
2. august 2016

Debatindlæg: Flere skal drømme om læreruddannelsen

Det er positivt, at ni procent flere nye studerende vil være lærere. Men læreruddannelsen skal tiltrække flere i fremtiden, skriver Københavns børne- og ungdomsborgmester, Pia Allerslev (V), rektor på Metropol, Stefan Hermann, og Laust Joen Jakobsen, rektor på UCC.

Emne: 

  • Læreruddannelsen

Sider