Nyheder

På denne side finder du alle nyheder fra UCC frem til foråret 2018. Som et led i fusionen mellem Professionshøjskolen UCC og Professionshøjskolen Metropol pr. 1. marts 2018 kan du fremover finde aktuelle nyheder på det midlertidige website for Københavns Professionshøjskole: www.kp.dk.

27. april 2017

Pressemeddelelse: Udspil lægger op til højere kvalitet i dagtilbud

Regeringen har netop præsenteret et udspil til en dagtilbudsreform. UCC, der har landets største pædagoguddannelse, er positiv over for udspillet. "Vi klapper i hænderne over, at udspillet bygger på et bredt læringssyn, hvor fællesskaber, leg og stærke pædagogiske læringsmiljøer står helt centralt. Der er altid stemmer i debatten, der ønsker skolelignende tilstande i dagtilbud, men regeringen har...

Emne: 

  • Daginstitutioner
29. marts 2017

UCC bidrager til konference om professionel dømmekraft

Der er brug for pædagoger, lærere og ledere, der er i stand til at udøve professionel dømmekraft. På en konference på DPU den 30. marts sætter Nationalt Center for Skoleforskning fokus på netop professionel dømmekraft. Christian Aabro, John Gulløv og Anders Skriver Jensen fra UCC deltager i workshops.

Emne: 

  • Daginstitutioner
  • Folkeskolen
12. januar 2017

UCC-fingeraftryk på forslag til ny pædagogisk læreplan

En ny og forstærket læreplan skal erstatte de nuværende læreplaner i dagtilbud. Blandt andet har Thorleif Frøkjær fra UCC’s videreuddannelse og Christian Aabro fra UCC’s pædagoguddannelse bidraget til det faglige grundlag for en ny læreplan, der senere i 2017 skal politisk behandles i Folketinget.

Emne: 

  • Daginstitutioner
  • læreplaner
11. oktober 2016

Flygtningebørn: Styrk relationen, vær nysgerrig – og tålmodig

Flygtningebørn er ofte stærke, modige og i bogstavelig forstand nogle overlevere. På et gå-hjem-møde d. 10. oktober på Campus Carlsberg blev 130 pædagoger, PPR-psykologer og andre fagfolk klogere på, hvordan danske dagtilbud bedst muligt hjælper børnene med at falde godt til i Danmark og lære dansk.

Emne: 

  • Daginstitutioner
6. september 2016

I institution for første gang

I magasinet Vores Børn giver tre eksperter råd til at gøre det til en god oplevelse, når et barn skal begynde i dagpleje eller vuggestue. To af eksperterne er fra UCC.

Emne: 

  • Daginstitutioner
10. august 2016

UCC stærkt repræsenteret på Sorø-mødet 2016

For første gang handlede det årlige Sorø-møde denne gang om dagtilbud. Årets tema var ”Stærke dagtilbud gør en forskel for alle børn”, og UCC var stærkt repræsenteret.

Emne: 

  • Daginstitutioner
14. april 2016

Når pædagogerne får plads, blomstrer pædagogikken

UCC’s store Liv og Læring-projekt satte et flot punktum med forskningsresultater, børneplakater, skuespil og debat, da cirka 50 af de pædagoger, ledere og medhjælpere, der har deltaget i projektet, var til konference 8. april.

Emne: 

  • Daginstitutioner
  • Forskning

Sider