Nyheder

På denne side finder du alle nyheder fra UCC frem til foråret 2018. Som et led i fusionen mellem Professionshøjskolen UCC og Professionshøjskolen Metropol pr. 1. marts 2018 kan du fremover finde aktuelle nyheder på det midlertidige website for Københavns Professionshøjskole: www.kp.dk.

6. december 2017

Kronik: Fanget i asylsystemets uendelige limbo

I øjeblikket har 120 af de børn, der findes på danske asylcentre, befundet sig der i mere end 4 år. Diskussioner om flygtninge handler meget ofte om tal. Mit ærinde er at forsøge at vise nogle af menneskene bag disse tal, skriver forsker på UCC, Susanne Bregnbæk.
5. december 2017

It-hajer på vej: Skoleelever lærer at kode på Campus Carlsberg

25 elever fra Vesterbro Ny Skole erobrede den 4. december ’Future Classroom Lab’ i anledning af den verdensomspændende begivenhed ’Computer Science Education Week’. De kastede sig frygtløst og med stor fornøjelse over at lære teknikken bag robotter, computere og spil med hjælp fra lærerstuderende.

Emne: 

  • Future Classroom Lab
5. december 2017

Drop stigmatiseringsbingo: Ord skaber børn

Børn bliver kaldt ’inklusionsbarn’, ’tosproget’, ’bekymringsbarn’ og en lang række andre ord. Men når lærere og pædagoger sætter ord på børn og unge og deres vanskeligheder, havner hovedpersonerne ofte i nogle alt for snævre kasser.

Emne: 

  • Forskning
4. december 2017

Ny i klassen – og direkte fra Syrien

210 skoleledere og lærere fra hele landet deltog i november i UCC’s konference ’Multikulturelle skoler’ i Nyborg. Der blev i år fokuseret på, hvordan vi kan inkludere nyankomne – fx flygtningebørn – i den almene undervisning.
4. december 2017

Digitalt værktøj lærer skoleelever at spotte fake news

Skolen skal lære børn at forholde sig kritisk til den information, de finder på nettet. Center for Undervisningsmidler på UCC har sammen med Gentofte Centralbibliotek udviklet det første digitale værktøj til informationssøgning i undervisningen. Det hedder SøgSmart og kvalificerer elever i 3.-9. klasse til at finde information, der både er relevant og troværdig.
27. november 2017

140 gæster fra skoler, kommuner og virksomheder indviede det nye Future Classroom Lab

Efterspørgslen har været enorm fra kommuner, skoler, danske og internationale politikere og andre samarbejdspartnere, siden ’fremtidens klasseværelse’ åbnede for lidt over et år siden. Nu er Future Classroom Lab flyttet i nye, større lokaler på Campus Carlsberg, hvor blandt andre Christine Antorini var med til åbning fredag den 24. november.

Emne: 

  • Future Classroom Lab
23. november 2017

Kronik: Der er værdier i danske dagtilbud

Ifølge et nyt nordisk forskningsprojekt er danske dagtilbud bl.a. båret af demokratiske, disciplinerende og omsorgsorienterede værdier. Anders Skriver Jensen, adjunkt på UCC’s pædagoguddannelse, professor emeritus Stig Broström og lektor Ole Henrik Hansen fra DPU står bag en kronik om de nye forskningsresultater i Kristeligt Dagblad den 22. november 2017.

Emne: 

  • dagtilbud

Sider