Nyheder

På denne side finder du alle nyheder fra UCC frem til foråret 2018. Som et led i fusionen mellem Professionshøjskolen UCC og Professionshøjskolen Metropol pr. 1. marts 2018 kan du fremover finde aktuelle nyheder på det midlertidige website for Københavns Professionshøjskole: www.kp.dk.

1. december 2016

UCC indvier nye kunstværker på Campus Carlsberg

Det er kunstoplevelser ud over det sædvanlige, der møder studerende og ansatte på det nybyggede Campus Carlsberg. 1. december skal kunstværkerne indvies.

Emne: 

  • Kunst Campus Carlsberg
1. december 2016

Tekstilformidlerstuderende står bag smukke, bæredygtige kunstposer

Bæredygtighed og mangfoldighed har været de bærende værdier i Astrid Hjuler og Kristine Vassings arbejde med at designe grafiske net i anledning af, at UCC er flyttet ind på Campus Carlsberg. Kunstposerne kan købes i Bogladen på Humletorvet.

Emne: 

  • Tekstilformidleruddannelsen
29. november 2016

Gratis onlinekursus om ”Den åbne skole”

Et partnerskab bestående af alle danske professionshøjskoler åbner den 9. januar 2017 et gratis onlinekursus om ”Den åbne skole” . Den åbne skole er en udmøntning af Folkeskolereformen fra 2013, som forpligter alle danske skoler til at etablere et tættere samarbejde med skolens omverden. Kurset er tilrettelagt som en MOOC: Massive Open Online Course, hvilket på dansk omtales som et gratis...
28. november 2016

Boost til skoleforskningen

Til foråret 2017 igangsættes 8 nye ph.d.-projekter i UCC, som bl.a. skal gøre os klogere på anbragte børns skolehverdag, tidlig algebra i matematikundervisningen og betingelserne i skolen for børn med social angst. 7 af projekterne er bevilget af Ph.d.-rådet, mens et enkelt af projekterne er bevilget af Det Frie Forskningsråd.

Emne: 

  • Forskning
  • Læreruddannelse
23. november 2016

Brug for flere mandlige pædagoger i børnehaver og vuggestuer

Pædagoguddannelsen i København og Hillerød ligger over landsgennemsnittet, når det gælder andelen af mandlige studerende. I 2015 var knap hver tredje pædagogstuderende en mand. Men tallet skal løftes yderligere, mener UCC, der har succes med en ny idrætsprofil, hvor over halvdelen er mænd.

Emne: 

  • Pædagoguddannelsen
21. november 2016

Videnformidlingsdag for sjette gang på UCC

I torsdags lagde Campus Carlsberg hus til sjette udgave af Genvej til Viden, der er UCC's store videnformidlingsdag, hvor medarbejdere og studerende har mulighed for at blive opdateret på en lang række aktuelle forskningsprojekter i UCC.

Emne: 

  • Forskning
15. november 2016

Har vi overhovedet en folkeskole i verdensklasse?

Der skal arbejdes målrettet for at etablere skoleklasser, hvor alle børn har de bedste betingelser for at lære og dermed trives som elever i skolen. Alt andet er både menneskeligt og økonomisk uansvarligt, mener skolefolk

Emne: 

  • Folkeskole
  • Forskning
15. november 2016

Pædagoger uden børnebøger

Der er fokus på at udvikle og teste børns læsefærdigheder, men den nye bekendtgørelse for pædagoguddannelsen sikrer ikke, at de studerende lærer at stimulere børns sprogudvikling.

Emne: 

  • Pædagoguddannelsen

Sider