X-men vandt Fællesskabsprisen!

Mette Frederiksen ønskede tillykke med Fællesskabsprisen
Erkan, Illias og Faysal vandt Fællesskabsprisen for deres projekt X-men, der hjælper udsatte børn og unge i Urbanplanen på Amager. Projektet udspringer af et forskningsprojekt i UCC, og to af de unge ildsjæle og prismodtagere læser i dag til pædagog på Campus Carlsberg.

”Der er mange skrivebordsprojekter, men dette projekt er anderledes. Man siger om Urbanplanen, at ingen kommer ind, og ingen kommer ud. Men I gør en forskel for børnene og de unge derude. I har selv været dér, hvor de er nu. I kender sproget, og I er simpelthen tilstede, når det brænder på,” sagde forfatter og tidligere modtager af Fællesskabsprisen Rachel Röst, da hun torsdag den 21. juni overrakte Erkan og Illias Fællesskabsprisen for 2017 på Hotel Kong Arthur i København.

De to ildsjæle og kammeraten Faysal, som måtte blive hjemme fra prisoverrækkelsen på grund af sygt barn, fik prisen for projektet X-men, som de selv har skabt under rammerne af UCC-forsker Mette Bladts forskningsprojekt All-In, der handler om at styrke unge i udsatte områder gennem deres egen aktive deltagelse.

At blande sig i de unges liv
På scenen takkede Erkan og Elias, der begge er 27 år, for prisen og fortalte om deres arbejde i Urbanplanen. Fx om det, de kalder ’tough love’ – nemlig at blande sig i de unges liv, fx når de ikke kommer i skole, eller når den lokale købmand oplever, at der bliver stjålet i hans butik. De rettede en særlig tak til Mette Bladt for at komme ud til Urbanplanen med sit forskningsprojekt – for det havde gjort en stor forskel for de tre prismodtagere.  

Erkan og Faysal læser i dag til pædagog på Campus Carlsberg, og Illias er uddannet og arbejder som bygningsmaler – udover deres frivillige arbejde i Urbanplanen.

Erkan, Illias vandt en Fællesskabspris sammen med deres kammerat Faysal for deres X-men-projekt, der er opstået som led i et forskningsprojekt i UCC
"I taler det samme sprog som de unge i Urbanplanen, og I gør en forskel for dem," lød det bl.a., da de tre X-men vandt en Fællesskabspris

En pris til hverdagens helte
Der uddeles hvert år 10 Fællesskabspriser til hverdagens helte, der gør en forskel for deres medborgere og samfund. Prisen er bl.a. stiftet af Mette Frederiksen, formand for Socialdemokratiet, og en række virksomheder, fagforeninger og uddannelsesinstitutioner bidrager til prisen, bl.a. professionshøjskolerne UCC og Metropol.

UCC’s nye forskningschef, Martin Bayer, overrakte en Fællesskabspris til Tina Skovmand Jensen fra Aalborg, der modtog prisen med begrundelsen om, at hun er et forbillede for folk uden for arbejdsmarkedet.

Efter at være blevet mor første gang som 17-årig og i mange år været uden uddannelse og job, fandt Tina Skovmand Jensen modet til at gøre op med sit liv på offentlig forsørgelse. Efter en måneds praktik blev Tina tilbudt en ansættelse, og efter nogle års ansættelse er hun blevet leder hos ISS.