Studieopgave rejser ud i verden

ECER taske
To tekstilformidlerstuderende kom godt og grundigt ud over rampen med en af deres studieopgaver. Resultatet af opgaven er lige nu på vej ud i verden på skulderen af 2.600 uddannelsesforskere.

Da Astrid Hjuler og Kristine Vassing fik til opgave at designe en mulepose som et led i deres uddannelse til tekstilformidlere, havde de nok ikke forestillet sig, at deres design en dag ville kunne ses i gadebilledet i 68 forskellige lande rundt om i verden.

Det bliver ikke desto mindre virkelighed nu, hvor de 2.600 deltagere i den store ECER-konference for uddannelsesforskere, der fandt sted på Campus Carlsberg i sidste uge, rejser hjem igen med materialer og noter fra de mange oplæg pakket ned i konferencetasken. Tasken har nemlig påtrykt et grafisk print designet af de to tekstilformidlerstuderende.

Astrid og Kristine tog fat på opgaven i foråret 2016. Som et led i opgaven skulle de også lave en plan for, hvordan deres design kunne sættes i produktion og komme ud over rampen. Men det blev ikke kun ved planen. Kunstposer med fire forskellige grafiske tryk designet af de to tekstilformidlerstuderende blev allerede i efteråret 2016 sat i produktion og kan købes i Bogladen på Campus Carlsberg. Det er ét af de tryk, der siden er blevet udvalgt til at pryde ECER-konferencetasken.

ECER taske
2.600 tasker på vej ud i verden

Trykket ligner ved første øjekast jordkloden, men indeholder ved nærmere eftersyn ansigtslignende motiver. Astrid og Kristine fortæller, at poserne skal udtrykke den store mangfoldighed, der findes blandt studerende på UCC.

"Vi har fundet inspiration i den psykologiske blækklattest, Rorschach, som vi ser som et symbol på forskellighed i smukkeste forstand," har Astrid og Kristine fortalt om deres idé.

Konferencetasken er trykt i 2.600 eksemplarer og har fået mange rosende ord med på vejen, da den blev delt ud på konferencen. Nu er konferencen slut, men Astrid og Kristines grafisk tryk lever videre - måske som indkøbsnet i Oxford eller som arbejdstaske på skulderen af en uddannelsesforsker i Hong Kong.