Nye UCC-film om leg og forældresamarbejde i daginstitutioner

Børn og leg film
Den nye pædagogiske læreplan er på vej, og to film sætter fokus på to af de centrale temaer: Leg og forældresamarbejde.

Man leger, fordi man skal være venner. Det forklarer et af børnene i filmen ’Børn og leg – om legekultur og pædagogik’, hvor lektor i UCC, Søren Smidt, fortæller om legens store betydning for børns sociale relationer og den rolle, pædagoger kan spille, så alle børn får mulighed for at være med. I filmen, der er blevet til i samarbejde med UCC’s videoproducer Svend Rossen, følger man børnene i blandt andet vild tumleleg og på børnehavens legeplads, og børnene fortæller om, hvordan man får lov at være med i en leg. I filmen oplever man også, hvordan pædagogerne arbejder i forhold til børnenes leg.

Forældresamarbejde film
Det er skønt at male med hele kroppen

I filmen ’Forældresamarbejde – at bygge bro mellem børns livsverdener’ er det hverdagen i en vuggestue man kommer helt tæt på. Her maler børnene – og gerne på og med hele kroppen. Deres kreative produkter bliver pakket ned i en blå kuffert, som de får med hjem. Forældrene får stillet nogle opgaver – for eksempel skal de sammen med deres børn rive avispapir i stykker. Det hele dokumenteres med tekst og billeder i en logbog for hvert barn, og på den måde skabes der forbindelse mellem institutionen og hjemmet. Filmen byder også på interviews med pædagoger og forældre om arbejdet med kufferterne.

Begge film er en del af en ’visuel pædagogisk grundbog’, der også tæller filmen ’Rutinepædagogik’ fra 2015, og som bliver udvidet med yderligere 12 film inden 2019. Den visuelle pædagogiske grundbog giver unikke indblik i dagligdagen i danske daginstitutioner.

Foto: Svend Rossen/UCC