Ny kunst på Campus Carlsberg formidler uddannelseshistorie

Et nyt kunstværk fortæller et stykke pædagogisk uddannelseshistorie og historien om UCC’s ti uddannelsessteder, der flytter sammen på Campus Carlsberg. Det er billedkunstner Lasse Krog Møller, der nyophænger og fortolker UCC’s eksisterende kunst og inventar.

Genstande samlet til kunstværk

Billedkunstner Lasse Krog Møllers kommende værk Atlas UCC på Campus Carlsberg, tager udgangspunkt i eksisterende kunst, inventar og undervisningsgenstande fra UCC. Kunstneren har gennemført en omfattende research efter gemte og glemte sager på de ti uddannelsessteder, der flytter til i det nye campusbyggeri på Carlsberg i 2016.

”Ud over kunstværker har det interesseret mig at finde ting, der har været del af uddannelsesstedernes hverdag og har været mere eller mindre synligt til stede. Ting der har haft en funktion og en betydning i forhold til det liv, der har været på institutionerne,” forklarer Lasse Krog Møller mellem lamper, plakater, gipsfigurer, udstoppede dyr og andet, der er blevet samlet og flyttet til lokaler på Læreruddannelsen Blaagaard, hvor han arbejder på kunstværket, inden det skal monteres på Campus Carlsberg i sommerferien.

”Det bliver som at arbejde med et kæmpestort puslespil. Nu har jeg fx lagt en række genstande op, som har en umiddelbar sammenhæng. Det starter med ting i klare farver og glider over i et naturtema med udstoppede dyr, dyremalerier og plancher. Tingene skal placeres forholdsvis tæt og selvfølgelig så det passer med rummene,” forklarer Lasse Krog Møller om sit arbejde med værket.

20 vægge på syv etager

Det nye kunstværk breder sig over 20 forskellige vægge fordelt på syv etager på Campus Carlsberg. Væggene bliver malet i en sortgrøn farve, som markerer værkets sammenhæng på tværs af etagerne, og danner baggrund for tematiske eller formmæssige slægtskaber mellem genstandene. Lasse Krog Møller fortæller:

”Genstandene skal bevare deres individualitet og særegne historie i ophængningen, samtidig med at de indgår i en ny fortælling, et nyt sted. Jeg tænker værket som en form for anskuelsestavler, der på en gang fortæller ukonventionelle kunst- og genstandshistorier og en anderledes uddannelseshistorie.”

UCC har fået en mio. kr. i støttemidler fra Statens Kunstfond. I samarbejde med UCC har kunstfonden peget på den danske lydkunstduo Vinyl -terror & -horror og billedkunstner Lasse Krog Møller til de første to kunstopgaver på Campus Carlsberg. Værkerne er realiseret på baggrund af den kunststrategi, UCC har udarbejdet i samarbejde med Somewhere. UCC arbejder på at skabe flere partnerskaber med fonde, større private virksomheder m.fl. om kunst i det kommende studie- og arbejdsmiljø.