Læreruddannelse får til huse på Kulturværftet

Læreruddannelse Helsingør
Når den nye læreruddannelse i Helsingør Kommune slår dørene op til august, bliver det med base på Kulturværftet. En fantastisk ramme for en ny læreruddannelse, lyder det fra rektor Stefan Hermann.

Lærerstuderende vil fra august 2018 vende næsen mod Kulturhavnen i Helsingør, når de skal undervises. Den nye læreruddannelsesafdeling får nemlig midlertidigt lokaler på Kulturværftet – til stor glæde både hos borgmester i Helsingør Kommune Benedikte Kiær og hos rektor for Københavns Professionshøjskole Stefan Hermann.

”Jeg glæder mig meget til at byde den nye uddannelse og de nye studerende velkommen – og bogstaveligt talt til endnu mere leben på kajen. På Kulturværftet får de studerende jo en fantastisk ramme. Ikke bare fordi lokalerne er dejlige, men også fordi omgivelserne med Kronborg og hele havnen taler til en og giver lyst til at bruge hovedet. Og så får vi jo et spændende studiemiljø tæt koblet til biblioteket, hvor lærerstuderende og de studerende ved Helsingør Kommunes kreative kraftcenter CATCH, der netop er rykket ind i Hal 16 forhåbentlig kan inspirere hinanden”, udtaler borgmester Benedikte Kiær.

Rektor for Københavns Professionshøjskole Stefan Hermann glæder sig tilsvarende til at åbne den nye afdeling af læreruddannelsen i Helsingør. Han ser det levende og kreative miljø på Kulturværftet som en fantastisk ramme for en ny læreruddannelse. Samtidig glæder han sig over det nye samarbejde med kommunen:

Vi har store forventninger til samarbejdet med Helsingør Kommune om at tilrettelægge en læreruddannelse tonet i forhold til kommunens prioriteringer, fx med fokus på teknologiforståelse og innovation. Vi finder det også helt naturligt at skabe en tæt kontakt mellem læreruddannelsen og folkeskolerne, så de studerende tydeligere får koblet teori og praksis, lærer de lokale skoler at kende og bliver klædt på til deres kommende og vigtige job som lærer.

Stefan Hermann tilføjer:

Vi har store forventninger til at samarbejde med museer, kulturinstitutioner og andre aktører, ikke kun i forhold til uddannelsesstationen, men til hele læreruddannelsesmiljøet i Københavns Professionshøjskole, der nu bliver dannet med fusionen mellem UCC og Metropol. Kulturlivet og de mange aktiviteter i Helsingør er oplagte samarbejdspartnere for en række fag i uddannelsen.

Onsdag d. 7. marts kl. 19-21 er der Åbent Hus for læreruddannelsen på Kulturværftet.

Modtag Nyt fra UCC

UCC's nyhedsbrev udkommer ca. en gang om måneden, og giver dig viden om udviklingsprojekter, forskning og praksis på professionsområdet.