Politiken: Kodepirater og camps skal få piger og unge kvinder til at satse på it-stillinger

Politiken har besøgt Nanna, Silje og de andre unge Coding Pirates på Campus Carlsberg. Ventelisten til holdet er lang, og som pædagogisk konsulent Martin Thun Klausen fortæller, prioriterer han og kollegerne i Future Classroom Lab det højt, at også mange piger bliver 'kodepirater' og lærer at programmere.

Artikel i Politiken d. 29. januar af journalist Silje Thøgersen:

Kodepirater og camps skal få piger og unge kvinder til at satse på it-stillinger

 

Teknologien forandrer verden for os alle sammen, og det er vigtigt, at kvinderne er med til at forme den forandring og ikke bare er forbrugere af den«, siger it-rektor. Branchen har akut brug for de ekstra ansøgere.

Store øjne stift rettet mod skærme – og korte ben, der dingler fra høje kontorstole – dominerer landskabet i den teknologiske legeplads, hvor Coding Pirates holder til. 

Der lyder en rytmisk summen fra 3D-printerne langs den ene væg i professionshøjskolen UCC’s lokale i Carlsberg Byen, og overalt ligger udstyr, det tydeligvis kræver en uddannelse at bruge. Det er sæsonens første undervisning, så børnene skal lige i gang.

»Hvad er kodeordet, og hvordan staver man til det?«, lyder det fra 9-årige Nanna Rasmussen, mens hun svinger en printet gulddrage rundt i luften. Det er første gang, hun er med. 

Ved siden af sidder Silje Folmer Strangen på 10 år, der har været med i tre sæsoner i træk. Hun så Coding Pirates i fjernsynet engang.

»Og så sagde jeg til min far, at det ville jeg. For det er vildt sejt at kunne lave sine egne computerspil«, siger hun.

 

Modtag Nyt fra UCC

UCC's nyhedsbrev udkommer ca. en gang om måneden, og giver dig viden om udviklingsprojekter, forskning og praksis på professionsområdet.