Fra Holland til Campus Carlsberg: Stort fagligt udbytte, supergode undervisere – og København er fantastisk!

Creative Storytelling engelsksproget modul på pædagoguddannelsen
På det engelsksprogede kursus ’Creative Storytelling’ har 24-årige Laura Verschoor arbejdet med både drama, dukketeater og digitale redskaber sammen med danske og internationale studerende.

Når Laura Verschoor om ½ år skal ud og bruge sin læreruddannelse i hollandske skoler, har hun inspiration med sig fra Campus Carlsberg. De sidste tre måneder har hun deltaget i kurset ’Creative Storytelling’ for internationale studerende som Laura selv, men også danske pædagog- og lærerstuderende.  

Hollandsk lærerstuderende har læst creative storytelling på Campus Carlsberg

Hvordan var det at studere ’Creative Storytelling’ her i Danmark?
”Det var sjovt og interessant, men også hårdt! Fordi vi arbejdede meget, men også fordi det kunne være grænseoverskridende, fx når vi skulle performe foran hinanden. Jeg har været helt ude af min ’comfort zone’. Men underviserne gik foran og var superdygtige. Alt er nyt, når man kommer fra et andet land, og man kender ikke sine medstuderende. Men vi blev hurtigt rystet sammen, bl.a. på en lejrtur i starten af kurset. Så det var spændende og trygt på én gang,” siger Laura. 

Hvad har du lært?
”Jeg har fået mange pædagogiske og kreative redskaber, jeg vil bruge som lærer. Vi arbejdede bl.a. med dukketeater, hvor vi lavede hver sin dukke. Det var vildt sjovt. Vi har også fået viden om storytelling, digitale redskaber, leg og meget andet. En anden vigtig ting, jeg er blevet dygtigere til, er at bruge mig selv som person, når jeg står over for børn og andre mennesker. Det skyldes, at jeg i den grad har samarbejdet med og optrådt foran undervisere og medstuderende,” siger hun.

Hvad er forskellen på at studere hjemme i Holland og her på Campus Carlsberg?
”En forskel er, at underviserne virker mere personlige og uformelle her i Danmark, og måske er studiemiljøet også generelt mere afslappet. Vores undervisere tog os fx med på café en aften, hvor vi spillede bordtennis og havde det sjovt. Men mange ting er genkendelige for mig. Det er lidt den samme kultur. Og når jeg hører dansk, lyder det som hollandsk – men jeg forstår ikke ordene,” siger den 24-årige studerende med et grin.

Hollandsk studerende læste på Creative Storytelling på Campus Carlsberg

Hvad er forskellen på danske og hollandske dagtilbud og skoler?
”Vi har et andet system. Jeg bliver lærer for børn på 4-12 år. Den danske tradition er meget inspirerende. Vi var på besøg i en skovbørnehave, og det er fantastisk, at pædagogerne lader børnene lege, løbe rundt og klatre i træer dagen lang. I Holland ville man frygte, at der skete dem noget, og der er mere fokus på det boglige. Jeg mener, at børn skal lære gennem leg, og at man skal vente med tal og bogstaver, til de bliver seks år. Og når jeg får børn, ville jeg meget gerne have dem til at gå i en dansk skovbørnehave!”

Hvad kan du ellers fortælle om dit studieophold? 
”Det har været så godt! Både fagligt og socialt. Undervisningen og omgivelserne er supergode. Jeg kan kun opfordre andre til at læse her. Og en sidste ting: Jeg købte en cykel og har ligesom en rigtig københavner cyklet rundt fra studiet, til vennerne og i byen. København er fantastisk! Og jeg kommer helt sikkert tilbage!

Hollandsk studerende på Creative Storytelling på Campus Carlsberg