“Flytning til Carlsberg er en studenterpolitisk kraftpræstation”

10.000 studerende skal undgå en følelse af at forsvinde, når de begynder på Nordens største pædagogiske campus til september. Det sker med come and go-demokrati, en studentercafe med andet på menuen end fredagsdruk og en tværgående organisering af studenterarbejdet. I et år har UCC-aktivister og studenterpolitikere forberedt det store ryk.

Artikel bragt i DM Professionshøjskoler (tillæg til Magisterbladet) den 19. august 2016: 

Det er dagen før dagen, hvor byggeriet af Campus Carlsberg skal stå klar, så flyttebiler fra ni adresser i hele København kan begynde at læsse møbler og diverse habengut af i det nye UCC. Det er også første gang, at Inaluk Hede Pedersen, studenterrådsformand og lærerstuderende på det snart hedengangne Zahle, får adgang til at betræde de papirbeklædte gulve i de helt nøgne lokaler, som om mindre end to måneder skal ose af hygge og summe af stemmer.

Inaluk Hede Pedersen står midt i det, der snart skal blive til studentercafeen Humle, og undrer sig lidt over, hvor småt det ser ud. Sammen med Bob Bohlbro, selv tidligere lærerstuderende på det også snart hedengangne Blaagaards Seminarium og i dag deltidsansat studenterkoordinator i UCC, har hun iført sig hjelm, en vest i trafiksikker gul og sikkerhedssko. I godt et år har de to, sammen med resten af UCC´s studenterpolitiske hold, arbejdet på at forberede integrationen af 10.000 studerende i Carlsberg Byen. Og de har set rigtigt meget til hinanden, griner Inaluk Hede Pedersen.

“Vi ønsker, at studentermiljøet bliver meget synligt i det store UCC. Det skal være en energibooster at flytte i campus, og vi har et ansvar for, at så mange som muligt får en oplevelse af, at det her er fremtiden, og at der er tænkt over, at deres uddannelser skal spille endnu bedre sammen med den verden, de møder bagefter”, forklarer hun.

Modtag Nyt fra UCC

UCC's nyhedsbrev udkommer ca. en gang om måneden, og giver dig viden om udviklingsprojekter, forskning og praksis på professionsområdet.