Debatindlæg: Flere skal drømme om læreruddannelsen

Det er positivt, at ni procent flere nye studerende vil være lærere. Men læreruddannelsen skal tiltrække flere i fremtiden, skriver Københavns børne- og ungdomsborgmester, Pia Allerslev (V), rektor på Metropol, Stefan Hermann, og Laust Joen Jakobsen, rektor på UCC.

Debatindlæg bragt på altinget.dk 29. juli 2016. Af børne- og ungdomsborgmester i København Pia Allerslev (V), rektor på Metropol Stefan Hermann og rektor på UCC Laust Joen Jakobsen.

Vi er nogle, som er glade for, at flere har lyst til at være lærere. Samlet set har ni procent flere end sidste år valgt læreruddannelsen som deres førsteprioritet i deres ansøgning om en plads på en videregående uddannelse.

Prognoser viser, at der i fremtiden vil være mangel på lærere, og i det lys er det dejligt med en øget tilstrømning - men vi vil mere end det. Vi vil have endnu flere dygtige studerende til lærerprofessionen. Det er en ambition, vi er fælles om. Det har København og hele det danske samfund brug for. Og hvordan vil vi så gøre det?