Copenhagen Pride – nu med UCC-studerende!

En lastvogn fuld af studerende iklædt t-shirts med regnbuefarvet UCC-logo deltager i lørdagens Pride-optog. Initiativet kommer fra LGBTQ-udvalget på Campus Carlsberg. Alle studerende og medarbejdere er yderst velkomne til at møde op på Frederiksberg Rådhus kl. 13 og følge den festklædte lastbil til Rådhuspladsen.

Copenhagen Pride-optoget er legendarisk og finder sted lørdag den 19. august. I år vil der være seje UCC-studerende blandt de tusindvis af deltagere, som med lige dele fest og alvor markerer den vigtige sag.

”Vi er vildt glade for den store opbakning til Priden! Både fra de mange medstuderende, der gerne vil køre med i lastbilen for at bakke op om sagen og indgå i et fællesskab på tværs af seksuel orientering, og fra UCC, der støtter med penge til lastbil og t-shirts,” siger Peter Gastel, der er lærerstuderende og formand for LGBTQ-udvalget på Campus Carlsberg. 

Pædagogstuderende: Vigtigt at bakke op om Priden
Han fortæller, at interessen for at deltage i UCC’s Pride-vogn har været kæmpestor blandt de studerende – både dem, der er medlem af LGBTQ-foreningen på Campus Carlsberg, men i lige så høj grad alle andre studerende. Det gælder bl.a. pædagogstuderende Tilde Groth-Rasmussen, som glæder sig vildt til at være med på vognen:

”Det er så vigtigt, at vi står sammen og viser, at der skal være plads til alle, uanset hvem man er, og hvem man elsker. Som pædagoger er vi – sammen med faggrupper som lærere og sygeplejersker – nogle af dem, der skal have allermest med mennesker at gøre. Vi må insistere på ligestilling og mangfoldighed – derfor er Priden vigtig for mig at bakke op om,” siger Tilde Groth-Rasmussen, der læser til pædagog på 2. år.

Et større og stærkere fællesskab
For Peter Gastel er Priden også supervigtig – og han er glad for, at UCC som stor uddannelsesinstitution viser (regnbue)flaget – både på lørdag, men også via LGBTQ-udvalget, der året rundt står for forskellige aktiviteter på campus.

”Det er altså en fordel ved Campus – at vi nu er mange flere studerende samlet, så vi kan danne et større og stærkere fællesskab,” siger han.

Peter Gastel opfordrer alle UCC-studerende og medarbejdere til at møde op på Frederiksberg Rådhus kl. 13 og sende de 50 studerende på vognen afsted – eller følge dem hele vejen til Rådhuspladsen.