Campus Nordsjælland skal have ny leder

UCC's pædagog- og sundhedsuddannelser i Hillerød opretter en stilling som chef for Campus Nordsjælland for at styrke relationerne til de nordsjællandske kommuner.

Artikel bragt i Frederiksborg Amts Avis 6. januar 2015

Med et nyt supersygehus i Hillerød med 4000 ansatte på vej og en fremtid, hvor flere og flere sundhedsopgaver lægges ud til kommunerne, er der behov for at styrke samarbejdet om uddannelse i Nordsjælland. Det får nu UCC Professionshøjskolen til at operette en ny stilling som chef for Campus Nordsjælland, der danner ramme om uddannelser til fysioterapeut, sygeplejerske, pædagog, psykomotorisk terapeut og socialrådgiver.

-Vi har allerede et godt og bredt samarbejde på mange planer, blandt andet gennem det Strategiske uddannelsesforum, som Hillerød Kommune har taget initiativ til. Men der er behov for en person på campus, som først og fremmest har til opgave at styrke relationerne udadtil og samarbejdet mellem uddannelserne og som bindeled til det øvrige UCC, siger dekan for UCC's pædagog- og sundhedsuddannelser, Lisbeth Harsvik.

Samarbejdet med region og de omkringliggende kommuner handler både om de studerendes praktikophold, samt kompetenceudvikling, og efteruddannelse, hvor skolen skræddersyr uddannelsesforløb for ledere, sundheds- og pædagogisk personale, så de passer til konkrete kommunale eller regionale behov.

-Og når supersygehuset kommer, er det godt, hvis vi også kan uddanne sygeplejersker i lokalområdet, siger Lisbeth Harsvik.

Stillingsopslaget er allerede sendt ud, og skolen regner med at kunne ansætte en ny chef i stillingen fra 1. marts 2015. UCC har udover Campus Nordsjælland også en række uddannelsessteder i København. Disse er ved at blive lagt sammen i en ny campus på den tidligere Carlsberggrund på Vesterbro i København.