Campus Carlsberg indviet med stil

Mads Langer spillede op til fællessang, da 1.200 UCC-medarbejdere, studenterrepræsentanter og gæster fredag officielt indviede Campus Carlsberg

Indvielse på Campus Carlsberg

UCC indviede Campus Carlsberg i bedste festivalstil med fællessang, talk-scene og koncerter med studenterbands og Wafande med Black Dylan på forskellige etager. På talkscenen stod journalist Michael Jeppesen for samtaler med rektor og udvalgte gæster om uddannelse og tværfaglighed.

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs var en af de politikere, som deltog i en talk. Det var første gang, hun var med til at synge en bygning ind:

”Normalt kommer ministeren og holder en tale. I dag sang vi bygningen ind sammen med Mads Langer, og det var helt fantastisk. Et stort tillykke til studerende og ansatte! De studerende er dem, jeg kalder velfærdssamfundets kernetropper. Vi har i høj grad brug for gode lærere og dygtige pædagoger, der kan gøre børnene klar til samfundet.”

En god dag på kontoret

Morten Østergaard, politisk leder for Radikale Venstre, tog i sin tid som minister det første spadestik til Campus Carlsberg. Han deltog i indvielsen og på scenen hos Michael Jeppesen:

”Huset er blevet fantastisk flot. I bryder med den monofaglige tankegang, og det er enormt vigtigt – at børnene kommer til at møde lærere og pædagoger side om side i institutioner og skoler. Det er nogle af de vigtigste uddannelser, og vi har brug for, at de dygtigste studerende i stort tal og engagement søger uddannelserne. I dag er en god dag på kontoret!”

Skal tiltrække de dygtigste til det vigtigste

Hele to borgmestre fra Københavns Kommune deltog i en talk: Anna Mee Allerslev (B), beskæftigelses- og integrationsborgmester i København og formand for KL’s børne- og ungeudvalg og Pia Allerslev (V), børne- og ungdomsborgmester i København og selv uddannet lærer. Pia Allerslev sagde bl.a.:

”Jeg ville have elsket at få lov til at læse til lærer i disse rammer. Det er vigtige uddannelser, og vi skal tiltrække de dygtigste til det vigtigste. På et campus sker der noget, når flere faggrupper læser sammen. I København er det faglige niveau blandt eleverne steget, og det er lærernes, pædagogernes og forældrenes fortjeneste. Og nu har vi fået Campus Carlsberg!”

Campus Carlsberg skal være et eksperimentarium

Christine Antorini (S), formand for folketingets uddannelses- og forskningsudvalg håber, Campus Carlsberg bliver et eksperimentarium for lærer- og pædagogsamarbejde:

”Bygningen betyder jo noget. På andre campusser ligger uddannelserne for sig selv. Her har I samlet dem, og det er superfedt. Det handler om at gøre børn livsduelige, og vi har brug for begge fagligheder. Hvis børn skal blive så dygtige, som de kan blive, skal vi også have fokus på fx trivsel, bevægelse og alle sider af børnenes personlighed.” 

At dømme efter åbningsarrangementet bliver Campus Carlsberg et sted, hvor musik, samtale og netværk får en fremtrædende plads. Campussen danner allerede om godt en måned rammen om en campus-festival for studerende.

Modtag Nyt fra UCC

UCC's nyhedsbrev udkommer ca. en gang om måneden, og giver dig viden om udviklingsprojekter, forskning og praksis på professionsområdet.