140 gæster fra skoler, kommuner og virksomheder indviede det nye Future Classroom Lab

Efterspørgslen har været enorm fra kommuner, skoler, danske og internationale politikere og andre samarbejdspartnere, siden ’fremtidens klasseværelse’ åbnede for lidt over et år siden. Nu er Future Classroom Lab flyttet i nye, større lokaler på Campus Carlsberg, hvor blandt andre Christine Antorini var med til åbning fredag den 24. november.

Åbning af Future Classroom Lab nov. 2017

”Digitalisering og det 21. århundredes kompetencer er højtflyvende begreber. Her i Future Classroom Lab kan vi se, hvad det går ud på,” sagde Christine Antorini (S), formand for Folketingets uddannelsesudvalg, ved fredagens åbning af Future Classroom Labs nye, større lokaler på Campus Carlsberg.

Mellem robotter, 3D-printere, lasercuttere og droner kunne UCC’s rektor, Laust Joen Jakobsen, i fredags byde velkommen til cirka 140 gæster, som på forskellig vis samarbejder med Future Classroom Lab. Til åbningen var blandt andre repræsentanter fra kommuner, computerfirmaer, legetøjs- og møbelproducenter samt eksperter og forskere inden for undervisning og pædagogik.

”Vi kniber os selv i armen over den fantastisk store bevågenhed, Future Classroom Lab har fået, siden vi åbnede i september 2016. Her kommer dagligt mange mennesker, fx skoleklasser, delegationer fra nær og fjern, lærere eller pædagoger, der ønsker at dygtiggøre sig, og naturligvis vores egne dygtige studerende. Vi har haft vokseværk fra dag 1, så vi er rykket til en anden del af Campus Carlsberg, hvor der er bedre plads til at være det laboratorium for morgendagens og fremtidens pædagogiske praksis, vi skal være,” sagde Laust Joen Jakobsen.

Antorini: En legeplads for børn og voksne
Christine Antorini holdt åbningstalen: ”Jeg har fulgt Future Classroom Lab på sidelinjen, og der er sket utroligt meget i løbet af det sidste år. Vi taler meget om det 21. århundredes kompetencer, om STEM (science, technology, engineering og mathmatics, red.) og om digitalisering. Det er højtflyvende begreber, men man kan se, hvad det går ud på lige her!”

Den tidligere undervisningsminister pegede på, at de fleste møbler i Future Classroom er på hjul, så der hele tiden kan skabes lærerige, fysiske rammer.

”Sidst jeg var på besøg her i Future Classroom Lab, var der børn fra dagtilbud på besøg. Det glæder mig, for vi skal have et 0-18 års perspektiv på læring. Det er karakteristisk, at I deler viden på tværs med alle. Det er godt, at stedet ikke kun rummer læreruddannelse, men også pædagog-, voksen- og videreuddannelse. Det er en legeplads for børn og voksne – på den gode måde!” sagde Christine Antorini.

Kommune: Vi er inspirerede af stedet her
En af gæsterne var Bo Uggerholt Lauritzen, proces og -udviklingskonsulent i Rødovre Kommune. I kommunen er man langt fremme, når gælder om at sætte de nye teknologier i spil i undervisningen. Blandt andet har kommunen oprettet teknologi-laboratorier for 6.-8. klasse.  

Skolekonsulent Bo Lauritzen fra Rødovre i Future Classroom Lab

”Vi har en partnerskabsaftale med Future Classroom Lab, hvor vi bl.a. får opkvalificering inden for det digitale og teknologiske, så vi hele tiden bliver dygtigere til gavn for eleverne. Vi er meget inspirerede af, hvad der foregår her på stedet, og det ville på sigt være spændende med et samarbejde, hvor studerende fra Future Classroom Teacher-linjen tilknyttes Rødovres skoler,” sagde Bo Uggerholt Lauritzen.

Netop de Future Classroom Teacher-studerende lavede podcast fra indvielsen af det nye Future Classroom Lab. Og nogle af dem - samt andre studerende fra Campus Carlsberg - fungerede som guider til de mange digitale og teknologiske læringsmuligheder, som stedet byder på.

Studerende i Future Classroom Lab

Skal fungere mandag morgen i regnvejr
Bjørn Ilsøe er chef for Center for Undervisningsmidler på Campus Carlsberg. Han sagde bl.a.:

”Den nye teknologi byder på så mange muligheder, men vi skal sikre, at teknologien understøtter vores pædagogiske og undervisningsmæssige ambitioner. Vi skal skabe almendannelse på nye måder og bygge videre på den gode danske og nordiske pædagogiske tradition. Og som vi siger her i Future Classroom Lab – så skal det fungere ude i skoler og dagtilbud en mandag morgen i regnvejr!”