På tværs af sprog i København

Du inviteres hermed til en spændende faglig eftermiddag på Professionshøjskolen UCC om erfaringer med at udvikle en inkluderende sprogpædagogisk praksis i dagtilbud og indskoling. Eftermiddagen tager afsæt i projektet Tegn på sprog i København, fra 2015, hvor målet var at børn blev opmærksomme på deres egne sproglige og skriftsproglige resurser på tværs af sprog

Vi byder på en kop kaffe og spændende oplæg om erfaringer og ideer fra projektet.

Oplægsholdere:

  • Lone Wulff, Lektor på Professionshøjskolen UCC, forskningsmedarbejder i forskningsprojektet Tegn på sprog og konsulent i Tegn på sprog i København
  • Maj Engelbrecht, Lærer, Faglig spydspids og konsulent i projektet Tegn på sprog i København (fra august Udviklingskonsulent i Rødovre Kommune)
  • Børnehaveklasseleder, pædagog eller lærer, praktiker i projektet Tegn på sprog i København

 

I projektet afprøvede lærere og pædagoger aktiviteter som kunne støtte børnene til at få øje på egne sproglige og skriftsproglige resurser på tværs af sprog. En vigtig erfaring fra projektet er at børnene interesserer sig indgående for skriftsprog, og at mange børn har erfaringer på tværs af sprog, og at disse kan være med til at styrke deres skriftsproglige udvikling. En anden erfaring er, at de flersprogede forældre med stort engagement har bidraget med deres skriftsproglige erfaringer, og at det har resulteret i en ny platform for samarbejde og samtale mellem dagtilbud/skole og forældre.

Projektet har genereret en masse ideer til konkrete praksisaktiviteter i dagtilbud og indskoling. Samtidig har det givet erfaringer med et befordrende samarbejde mellem konsulenter og praktikere.

Vi glæder os til at se jer!

 

Aktivitetsnummer: 252041.

Praktiske oplysninger

Tid

Torsdag d. 22. oktober 2015 kl. 15:00 til 16:30

Arrangementet er afholdt

Adresse

Professionshøjskolen UCC
Titangade 11
2200 København N.

Pris: 

Gratis

Type: 

  • Konferencer