Foredrag ved Elisabeth Bjørnestad: Hvad kendetegner den gode børnehave?

Elisabeth Bjørnestad, forskningsleder for GoBaN i Norge, besøger Københavns Professionshøjskole for at fortælle om projektet og resultaterne.

”Gode børnehaver for børn i Norge” er Norges største forskningsprojekt om børnehaveområdet og undersøger, hvordan norske børnehaver påvirker børnehavebarnet, hvad der karakteriserer en god børnehave og hvilke faktorer, der påvirker målopnåelse, barnets trivsel og udvikling. Projektet undersøger, hvordan barnets udvikling, trivsel, leg og læring afhænger af forhold i hjemmet, alder ved børnehavestart og hvilken børnehave de begynder i. Projektet har et særligt fokus på marginaliserede børn.

Projektet er et longitudinelt studie som følger ca. 1.200 børns liv i børnehaven over fire år, fra børnene er to år til de begynder i skole, med en mulig forlængelse videre frem i uddannelsesforløbet.

GoBaN er et samarbejdsprojekt mellem Oslo Metropolitan University (OsloMet), Universitetet i Stavanger (UiS), Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN), Nord Universitet m.fl. Projektet er finansieret af Forskningsrådet.

Program:

9.00 - 9.15

Ankomst og kaffe

9.15 - 9.20

Velkomst v. Martin Bayer, Viceinstitutchef, Forskning og Udvikling, Institut for pædagoguddannelse, Københavns Professionshøjskole

9.20 - 10.50

Oplæg v. Elisabeth Bjørnestad, førsteamanuensis i børnehavepædagogik ved Institut for pædagoguddannelsen ved Oslo Metropolitan University (OsloMet).

Praktiske oplysninger

Tid

Fredag d. 1. februar 2019 kl. 9:00 til 11:00

Arrangementet er afholdt

Adresse

Campus Carlsberg, lokale W2.04
Humletorvet 3
1799 København V

Pris: 

Gratis

Type: 

  • Konferencer