AFLYST - Børnehaveklassens dag 2020

Konferencen er desværre aflyst på grund af myndighedernes skærpede beredskab vedrørende risiko for smitte med Coronavirus under transport med offentlige transportmidler samt i forbindelse med forsamling af mange mennesker.

På børnehaveklassens dag 2020 får du gennem sproglige finurligheder og humor, idéer til fortælling og højtlæsning for/med elever og forældre. Men ingen fortælling uden mad, og du får idéer til at arbejde med elevernes madglæde og viden om måltidets betydning for fællesskabet i klassen.

Vi står i en klimaudfordring, og du får redskaber til at arbejde med natur og bæredygtighed med udgangspunkt i byområdet omkring Campus Carlsberg. Vi afprøver bevægelse og boldspil, som kan bruges direkte i klassen og som rækker ind i fritiden. Bevæget bliver vi når elever mister deres kære, men hvordan vi, som lærere og pædagoger, tackler svær sygdom og død får du redskaber til fra en tidligere lærer og forfatter.

På dagen vil der være udstilling af materialer fra forlag og fra Center for Undervisningsmidler (CFU).

PROGRAM:

Kl. 08.30 - 09.00 Ankomst, morgenkaffe og forlagsudstilling

Kl. 09.00 - 09.10 Velkomst v/konsulent Ingrid Skovgaard Andersen og morgensang ved Jens Nørmølle

Kl. 09.15 - 10.00 Sprogbegejstring v/forfatter Marianne Iben Hansen

Kl. 10.00 – 10.15 Pause og vandring til workshoplokaler

Kl. 10.15 - 12.15  Kaffe / Workshop 1

Kl. 12.15 - 13.00 Frokost / Forlagsudstilling 

Kl. 13.15 - 15.15 Kaffe / Workshop 2. 

 

Fælles oplæg:

Sprogbegejstring

Sproget er et tag-selv-bord af muligheder! Hvordan giver vi børnene lyst til at tage for sig af retterne? Når det handler rim og remser, begynder vi at smage på ordene. Når vi sætter musik til, bliver sproget en puls i kroppen. Når vi leger med ordene, dukker uventede ideer op. Det bliver spændende, sjovt og poetisk. Marianne Iben Hansen, forfatter til en lang række rimede/rappede bøger, inviterer på inspirationstur i sit sproglige univers med både indblik i forfatterværkstedet og idéer til undervisningen. 

 

WORKSHOP 

HUSK ved tilmelding at angive hvilke 2 workshops du ønsker at deltage i!

A. Madglæde i en klimatid

På workshoppen har vi fokus på madglæde, og hvor vigtig smagen og sansningen er for det gode fælles måltid i klassen, og for accept af hinandens madkultur. Tilberedningen og håndteringen af råvarer styrker elevernes motorik og det sanselige omkring tilberedningen af maden. Vi tager også et blik på maden i en klimatid, og hvordan vi øger elevernes interesse for bæredygtighed og den mangfoldighed af råvarer, som findes. Du får mulighed for at afprøve de gode idéer i praksis og får materialer med hjem til dit brug i klassen.   

Underviser: Claus Angelo, underviser, økologiomlægger og kulinarisk rådgiver.

B. Ordstrømmen – et bogstavlydsforløb med musik og bevægelse

Ordstrømmen er en metode, der kombinerer musik, rytmer og bevægelse med vokaltrappen og håndfonemer, og styrker grundforståelsen for bogstavs lyde og former hos børnehaveklasseelever. På workshoppen introduceres du til metoden og en online portal, som indeholder musik, konkrete introvideoforløb, vejledninger og materialer, du selv kan arbejde videre med. Ordstrømmen fungerer som supplerende materiale til det du normalt bruger, og får alle børn med på en sjov, legende og aktiv måde. Se mere på www.ordstrommen.dk 

Underviser: Thomas Mehr, komponist og tekstforfatter til al materialet på Ordstrømmen

 C. Basket og bevægelse.

Du bliver taget med på en tur i lærende, underholdende boldaktiviteter og bevægelse, som du kan bruge med dine elever i din daglige praksis. Aktiviteterne er afprøvet på skoler og du vil blive præsenteret for Børne Basket Fondens arbejde med børn, leg og bevægelse og den åbne skole – og ikke mindst hvad der skal til for at etablere et samarbejde med den lokale forening.

Undervisere: Alonzo Brooks, instruktør/basketballspiller og Jens Laulund, direktør for Børne Basket Fonden og basketballspiller 

D. Om at tackle svær sygdom og død i sit arbejde

Som pædagog er man i sit arbejde vant til at blive konfronteret med følelser. Men når svær sygdom eller ligefrem død rammer et barn eller en forælder i ens klasse, kan man komme i afmagt. Vi skal tale om konkrete råd til, hvordan I kan forholde jer både over for børnene i klassen, forældregruppen, den ramte familie og dine kollegaer.

Underviser: Anna Kløvedal, lærer og forfatter

E. Ud af skolen/ud i naturen

Det er efterhånden kendt at børn lærer mere, når de er under åben himmel. Men at være udenfor er ikke nok. Vi skal lære børnene at se, at observere, at sammenligne og lægge nye erfaringer til det de allerede kender. På workshoppen vil vi arbejde med forskellige udeskole aktiviteter, og hvordan vi udvikler et naturfagligt sprog om det vi observerer. Vi er ikke alle eksperter i naturen, men vi voksne har en forestilling om hvad børn kan opdage i naturen og når de i det hele taget er ude. Det er den forestilling, der kan guide børn til de gode oplevelser, de senere kan hænge viden op på. 

Underviser: Anette Vestergaard Nielsen, pædagogisk konsulent hos CFU, KP.

 

Målgruppe
Børnehaveklasseledere, lærere og pædagoger

 

Bilag:

 

CFU 109006

Praktiske oplysninger

Tid

Torsdag d. 28. maj 2020 kl. 9:00 til 15:30

Arrangementet er afholdt

Adresse

Campus Carlsberg
Humletorvet 3
1799 København

Pris: 

1.200 kr.

Type: 

  • Konferencer